Natuurfotografie met de Nikon D500 + Nikon 400mm F/2.8 G AF-S ED VR II | Op pad met Jasper

Natuurfotografie met de Nikon D500 + Nikon 400mm F/2.8 G AF-S ED VR II | Op pad met Jasper

De komende tijd neemt onze Jasper jullie mee op pad. Afgelopen maand is hij naar het Mastbos, Breda gegaan. Voor dit blog heeft hij de Nikon D500 in combinatie met de Nikon 400mm/2.8 VR II uitgebreid kunnen testen. Ontdek nu waarom hij juist voor deze combinatie mee heeft genomen.

 

Op pad met Jasper Smans

Wie is Jasper eigenlijk? Eerst even een korte introductie. Jasper is onze nieuwste aanwinst bij Camera-tweedehands. Als grote natuurliefhebber en fanatiek hobbyfotograaf is natuurfotografie een van zijn grootste passies. De komende tijd zullen jullie hem regelmatig tegenkomen in onze showroom.

 

Natuurfotografie met de Nikon D500 & Nikon 400mm F/2.8 G AF-S ED VR II

Jasper: Voor dit blog ben ik op pad gegaan met Nikon D500 en de 400mm 2.8 VR. Deze combinatie is echt een geschenk uit de hemel! Alle foto’s zijn gemaakt in het Mastbos, een plek waar ik wekelijks ben te vinden. Het Mastbos is een broedplek voor vele vogels. Mede daarom heb ik gekozen voor de fantastische combinatie van de Nikon D500 & Nikon 400/2.8 VR. De Nikon D500 is een APS-C camera ofwel crop-body, hierdoor komt de 400mm op een zoombereik van 600mm. Ideaal voor het fotograferen van vogels.

 

  • Tip van Jasper: ‘Mocht je nou te weinig bereik hebben met je lens om je onderwerp beeldvullend in beeld te krijgen dan is het de uitdaging om toch nog een mooie compositie te krijgen. Zorg ervoor dat je je omgeving op een mooie manier in je compositie kan verwerken.’

     

 

 

 

 

 

 

Natuurfotografie - Een goede voorbereiding is het halve werk

Jasper: De avond van tevoren moet alles al gereed staan voor gebruik. Voor de beste foto’s moet je erg vroeg je bed uit en dan heb je geen zin om alles nog klaar te leggen. Ik zorg altijd dat ik meerdere opgeladen accu’s in mijn rugzak heb zitten en dat ik genoeg ruimte vrij heb op mijn kaartjes. Mijn ontbijt maak ik altijd de avond van tevoren en de pot koffie is het enige waar ik nog even op moet wachten.

Zodra je eenmaal op je plek van bestemming bent gekomen dan is het de uitdaging om lekker tot rust te komen. Maak je geen zorgen of je nu wel met een mooie foto naar huis gaat. Geniet van het moment, die ene mooie foto komt wel.